Google više nije najposjećenija web stranica, prestigla ga jedna društvena mreža

Google više nije najposjećenija web stranica, prestigla ga jedna društvena mreža

TIKTOK je prestigao Facebook i Google na vrhu top ljestvice najposjećenijih web stranica ove godine.

Tako pokazuju podaci tvrtke Cloudflare, koja prati mrežne aktivnosti, a njihov rang se temelji na tome koliko je web prometa generirala web stranica u određenoj godini. Njihovi podaci pokazuju da je TikTok najposjećenija web stranica i društvena mreža.

TikTok je osmislio kineski startup 2016., a 2020. počela mu je rasti popularnost u Sjedinjenim Američkim Državama. Premda ova popularna društvena mreža već godinama raste, ovo je prvi put da je prešla sedmo mjesto na Cloudflareovoj ljestvici.

"TikTok je 17. veljače 2021. zauzeo prvo mjesto na jedan dan. Već u martu, TikTok je imao još nekoliko dana na prvom mjestu, a onda i u maju, ali je nakon 10. augusta 2021. preuzeo vodstvo u većini dana", napisali su iz Cloudflarea u postu na svom blogu.

Premda je TikTok zauzeo prvo mjesto kao najposjećenija društvena mreža, Facebook i dalje ima najveći broj korisnika, s 2.9 milijardi mjesečno aktivnih korisnika u septembru i 1.9 milijardi dnevnih korisnika. Prema Cloudflareovim podacima, TikTok ima više od milijardu korisnika mjesečno, a veliki dio njih su djeca i tinejdžeri.

Usprkos velikoj popularnosti, TikTok je izazivao i određene kontroverze. U oktobru je školski okrug u Tennesseeju okrivio TikTok za niz vandalskih incidenata u učionicama, kupaonicama i hodnicima. Neka djeca su pretrpjela ozbiljne ozljede nakon prihvaćanja izazova s TikToka, a društvena mreža je došla u sukob i s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom jer je njegova administracija zabranila TikTok zbog zabrinutosti da je kineska vlada koristila aplikaciju za prikupljanje osobnih podataka o Amerikancima. Predsjednik Joe Biden ukinuo je Trumpovu zabranu u junu.


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari