Hrvatska: Otac metalnom šipkom bebi razbio glavu, pretukao i suprugu

Hrvatska: Otac metalnom šipkom bebi razbio glavu, pretukao i suprugu

Kako HRT doznaje iz krugova bliskog čakovečkoj bolnici, na odjel pedijatrije primljena je beba od 20 dana s povredom glave i natkoljenice, te majka s lakšim tjelesnim povredama.

Majka i dijete su iz Piškorovca i žrtve su porodičnog nasilja. Kako se saznaje, muškarac je pod utjecajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama.

Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju te joj nanio duboku ranu na glavi. Majku i dijete je u bolnicu dovezla hitna pomoć.

Policija je nasilnika tokom dana privela. Voditelj pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec Dejan Balažin za 24sata komentirao je stanje bebe koja je došla u bolnicu s povredama glave.

“Radi se o povredi metalnom šipkom, no srećom povrede su lakše. Dijete nije na intenzivnoj njezi, već se nalazi na našem pedijatrijskom odjelu zajedno s majkom gdje ćemo u narednom periodu raditi na sanaciji rana i nadziranju”, rekao je Balažin, prenosi Večernji list.


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari