Lana Pudar ušla u finale Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin, sutra se bori za novu medalju

Lana Pudar ušla u finale Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin, sutra se bori za novu medalju

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ušla u finale Svjetskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin.

Lana je jutros u kvalifikacijama ostvarila vrijeme 56.87 sekundi, a u polufinalu ga je popravila te je utrku završila za 56.28 sekundi i na taj način se plasirala među osam najboljih plivačica svijeta u ovoj disciplini.

Pudar je ostvarila treće vrijeme u svojoj polufinalnoj grupi i šesto najbolje vrijeme od svih 16 polufinalistkinja.

Finalna utrka je na rasporedu sutra u 16:10 sati uz direktan prijenos na HRT 2.U finalu će uz Lanu nastupati i Margaret Mac Neil, Claire Curzan, Louisse Hanson, Torri Huske, Elena Di Liddo, Anastasija Škurdai i Farida Osman.

Lana se ima pravo nadati medalji s obzirom na to da je upravo u ovoj disciplini na Svjetskom kupu u Kazanju u novembru osvojila bronzanu medalju, a u julu je na Evropskom juniorskom prvenstvu postala prvakinja.

Podsjetimo, Pudar je prije tri dana u disciplini 200 metara delfin zauzela treću poziciju i osvojila historijsku bronzanu medalju za našu zemlju.


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari