Oppo patentirao mobitel s kamerom ispod ekrana, imat će i sekundarni stražnji ekran

Oppo patentirao mobitel s kamerom ispod ekrana, imat će i sekundarni stražnji ekran

Kompanija Oppo radi na kamerama postavljenim ispod ekrana još od 2019. godine, a sada je patentirala jedan uređaj s tim rješenjem.

Oppo je patentirao uređaj koji ima prednju kameru smještenu ispod ekrana, ali i mali ekran na stražnjem panelu. Taj ekran će biti pozicioniran pored modula stražnje kamere. Još uvijek nije poznato da li će ovaj uređaj biti dio Find X4 serije ili ne.

Podaci vezani za patent ukazuju na zakrivljeni ekran na sve četiri strane, kao i kockasti modul stražnje kamere s četiri senzora.

Sekundarni ekran će vjerovatno pomoći pri pravljenju selfie fotografija te će prikazivati notifikacije. Sekundarni ekran smješten pored kamere smo vidjeli dolaskom Meizu 7 Pro serije, a nedavno je sistem usvojio i Mi 11 Ultra tako da ovaj smartphone omogućava pravljenje selfie fotografija i glavnom kamerom.


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari