Pet savjeta koji bi i one najljenije potaknuli na vježbanje

Pet savjeta koji bi i one najljenije potaknuli na vježbanje

Vježbanje ima brojne prednosti, kako za tijelo, tako i za um, no čak i ako ste od onih koji su potpuno posvećeni vježbanju i svakodnevnim treninzima, ponekad se zna desiti da jednostavno nemate volje.

Oni koji svakodnevno odlažu treninge znaju kako je jednostavno naći izgovor, no možda je upravo ovo znak da je krajnje vrijeme da se pokrenete.

Stvorite rutinu u teretani

Umjesto vježbanja kući pokušajte stvoriti rutinu odlascima u teretanu. Onima koji nemaju običaj posjećivati teretanu, vježbanje će biti posebno zanimljivo. A da ne spominjemo da, kada se nakanite, spremite i dođete pred teretanu, nećete pomisliti da odustanete.

Kraći, ali intenzivniji trening

Ovo ne važi za one koji su tek krenuli sa vježbanjem, no ako ste upali u kolotečinu svakodnevnih obaveza i nemate vremena za duge treninge, onda probajte vrijeme koje imate maksimalno iskoristiti. Ponekad je manje - više, a i za manje vremena može se obaviti kvalitetan trening, pogotovo ako budete istrajni do kraja.

Nagradite se

Odredite sebi nagradu kojom ćete se počastiti nakon uspješno obavljenog treninga. Nagradite sebe kupovinom, izlaskom ili omiljenim filmom. Kada znate da iza napornog truda slijedi nagrada, sve će biti lakše, pa čak i vježbati.

Napravite komparaciju

Slikajte tijelo tokom vaše fitness avanture. Nakon nekog vremena iznenaditi ćete se rezultatima koje ste postigli, a veće su šanse i da ćete nastaviti sa vježbanjem. Vrlo je bitno da se ne zavaravate i budete realni - rezultate ne možete očekivati odmah na samom početku.

Nađite svoju inspiraciju


Društvene mreže pune su fitness profila i trenera koji dijele savjete i motivacione poruke. Iskoristite neke od njih za lično dobro. Možda nađete i nekoga čiji će vas izgled inspirisati da budete istrajni u vježbanju. Na kraju ćete mu biti zahvalni.


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari