Plenković: Štetočinstvo koje pravi Milanović je već poprimilo međunarodne razmjere

Plenković: Štetočinstvo koje pravi Milanović je već poprimilo međunarodne razmjere

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je danas komentarisao najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića o posjeti Bosni i Hercegovini, ali i njegovoj "izdaji Hrvata u BiH".
Milanović je inače najavio dolazak u Bosnu i Hercegovinu, a zatim je i otkazao iz navodnih sigurnosnih razloga. O tome je govorio za hrvatske medije komentarišući na provokativan način da se ne može šetati Baščaršijom razdragano ali, kako kaže, da će preživjeti i bez toga.

Ovakve, a i prethodne izjave Milanovića, Plenković je ocijenio kao štetne.

"To štetočinstvo koje radi Milanović poprimilo je već međunarodne razmjere. Svađajući se sa svima, nećemo nikuda doći", kazao je Plenković.

Osim toga, podsjetio je na ranije ponašanje Milanovića, koje nije u koheziji s onim što danas radi.

"Agilno je lobirao za Komšića, a sad je odjednom veliki zaštitnik Hrvata. Što se tiče interesa Hrvata u BiH, čovjek 2010. dolazi aktivno i agilno lobirati za Komšića, najednom je sad veliki zaštitnik Hrvata u Bosni na način koji im može pričiniti štetu", dodao je.

Milanović je danas govoreći o svojim ranijim izjavama i njihovoj "korisnosti" za Hrvate, ujedno prozvao Vladu RH i Plenkovića da ne koriste diplomatske mjere kako bi zaštitili interes Hrvata u BiH. Na to je danas reagovao i sam Plenkovič.

"Koja nacionalna crna izdaja? Koje su to kvalifikacije? Ja radim dobro, on radi loše. Stvari su vrlo jednostavne", rekao je Plenković.

Osim Plenkovića, na izjave predsjednika Hrvatske su reagovali i drugi političari i organizacije, uglavnom iz BiH


Kako vam se sviđa članak?

0 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari