O nama

VETO.ba je web platforma za objavu autorskih članaka u cijelosti razvijena od strane Cybervision.ba za potrebe udruženja za razvoj istraživačkog novinarstva i građanskog aktivizma VETO.

Ono po čemu se VETO.ba razlikuje od ostalih portala koji objavljivaju članke jeste to što je njegov primarni cilj da omogući novinarski rad svakom pojedincu, bilo da se radi o profesionalnom novinaru ili nekome ko to želi postati pritom uživajući maksimalnu slobodu poštujući Kodeks časti BH novinara.

Način na koji je osmišljen VETO.ba daje mogućnost svakom pojedincu da upozna javnost informacijama za koje smatra da javnost treba biti upoznata.

Da bi izbjegli eventualne zloupotrebe platforme, ali i nagradili naše vrijedne autore, čitaocima smo omogućili da ocjenjuju i prijavljuju članke.

Članci koji dobiju više prijava bit će automatski blokirani dok ih ne pregleda neko od moderatora platforme, nakon čega moderator utvrđuje da li su prekršeni uslovi korištenja.

Ukoliko moderator utvrdi da nije došlo do kršenja uslova korištenja i etičkog kodeksa isti članak će biti trajno odobren i prijave za njega više neće biti moguće, u suprotnom će isti biti trajno blokiran i neće biti prikazivan na stranicama VETO.ba.

Autori na osnovu broja čitanja i ocjena svojih članaka dobivaju poene koji će im donositi dodatne pogodnosti u daljnjem radu.

Dobit koju ostvari platforma od marketinga će biti utrošena na stručno usavršavanje autora, nagrađivanje autora i rad same platforme.